Hemen Formu Doldurup Gönderin İstediğiniz Kursu Veren Firmalar Size Uygun Tekliflerini Sunsunlar.

A1 Dil Yeterlilik Sınavı IELTS(Uluslararası İngilizce Dil Sınav Sistemi)

16.12.2015

İelts nedir, ielts sınavına nasıl girilir, ielts başvurusu nasıl yaplır, ielts puanlama sistemi nasıldır gibi sorularınıza cevap niteliğindeki bu yazımızda sizi birazda olsa bilgilendirmek istedik.

IELTS Nedir?

Uluslararası İngilizce Dil Sınav Sistemi (IELTS), geçen yıl 2.5 milyondan fazla adayın girdiği, dünyanın en çok rağbet gören ve profesyonellerinde tercih ettiği İngilizce dil yeterliliği sınavıdır. 

IELTS sonuçları dünyanın her yerinde, 135 ülkede eğitim kurumları, meslek kuruluşları, işverenler ve devletlerin de dahil olduğu 10.000’den fazla organizasyonun kabul ettiği bir sınavdır.

IELTS sınav içeriği, uluslararası uzmanlar ekibi tarafından geliştirilip sınavın milliyet, kültürel arka plan, cinsiyet, hayat tarzı ya da bölge ayırt etmeksizin adil ve önyargısız olmasını sağlamak için geniş çaplı araştırmalara dayandırılmaktadır. 

Başvurduğunuz organizasyona ve gelecek planlarınıza bağlı olarak IELTS Akademik ya da IELTS Genel Eğitim sınavlarından birini seçebilirsiniz.

Kimler IELTS Sınavını Tercih Eder?

Eş, nişanlı veya evli olmayan, İngiltere Yerleşim Vizesi ile İngiltere'de yaşayan eşinin yanına yerleşmek üzere başvuru yapmak isteyen adaylar, İngiltere

Yerleşim Vizesi Dil Yeterliliği sertifikası almak zorundadır. Yeterlilik sertifikası için, konsolosluk tarafından yetkilendirilen sınav  IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Sınav Sistemi) sınavıdır. 

İngiltere yerleşim vizesi başvurusunda bulunacak olanlar, İngilizce Dil Yeterlilik sertifikasına sahip değillerse başvuru yapamayacaklardır.

IELTS Sınav Formatı

IELTS dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak dört dil becerisini değerlendiren bir sınavıdır. Dinleme, okuma ve yazma sınavlarının hepsine aynı gün içinde ara vermeden girilir. Sınav merkezinize bağlı olarak, Konuşma Sınavınız diğer üç sınavla aynı gün içinde ya da ana sınavdan yedi gün önce ya da sonra yapılabilir. Toplam sınav süresi üç saattir.

 

Dinleme Sınavı 30 dakikadır. Ayrıca, 10 dakika geçiş süresi tanınmıştır. Dinleme sınavında dört ayrı ses kaydı bulunmaktadır.

1. Bölüm

Bu bölümde, süpermarkette geçen iki kişilik bir karşılıklı konuşma gibi, günlük sosyal bağlamda yapılan bir konuşma vardır.

2. Bölüm

Bu bölümde, yerel hizmetler gibi günlük sosyal bağlamda geçen bir monolog vardır.

3. Bölüm

Bu bölümde, lise öğretmeni ve öğrencisi arasında öğrencinin hazırladığı ödevin hakkında yapılan bir konuşma gibi, en fazla dört kişi arasında eğitim konusunda geçen bir karşılıklı konuşma vardır.

4. Bölüm

Bu bölümde, bir üniversite dersi gibi akademik bir konuda yapılan bir monolog vardır.

 

Academic Okuma Sınavı 60 dakikadır.

Sınav Bölümleri

Akademik Okuma Sınavında 3 bölüm vardır. Toplam sözcük sayısı 2.150 ile 2.750 arasında değişir.

  • Her bölümde uzun bir metin vardır.

  • Kullanılan metinler, kitaplardan ya da gazetelerden alınan özgün metinlerdir. Bu metinler uzman olmayan okuyucular için yazılmıştır. İçerikleri genel akademik konulardır.

  • Metinler lisans lisansüstü eğitim ve profesyonel mesleki tescil almak isteyen kişiler için uygundur.

  • Metinler, betimsel ve olgusal konular üzerinedir ve söylemsel ve analitiktir.

  • Metinler, diyagram, grafik ya da çizimler gibi düz metnin kullanılmadığı yazım olabilir.

  • Metinlerde teknik terimler kullanılmışsa açıklayıcı bir sözlük tedarik edilir.

Soru Türleri

Çok seçmeli, bilgi tanımlama, yazarın düşüncelerini/iddialarını tanımlama, bilgi eşleştirme, başlık eşleştirme, özellik eşleştirme, cümle sonlarını eşleştirme, cümle tamamlama, özet tamamlama, not tamamlama, tablo tamamlama, akış grafiği tamamlama, diyagram sınıflandırma, kısa yanıtlar olmak üzere pek çok soru çeşidi kullanılmıştır.

Puanlama

Her doğru yanıta 1 puan verilir. 40 üzerinden verilecek olan puanlar IELTS 9 Puan Ölçeğine dönüştürülür. Ortalama puan, tam puan ya da yarım puan şeklinde verilir.

 

Genel Eğitim Okuma Sınavı 60 dakikadır.

1. Bölüm

Bu bölümde, iki ya da üç adet kısa olgusal metin vardır. Bunlardan bir tanesi, otel reklamları gibi aynı konuya bağlı 6-8 kısa metin şeklinde bileşik bir metin olabilir. Konular, İngilizce konuşulan bir ülkede geçebilecek günlük konuşmalarla ilgilidir.

2. Bölüm

Bu bölümde, iş başvurusu, şirket yönetmelikleri ya da ödeme koşulları gibi iş dünyası ile ilgili iki adet kısa olgusal metin vardır.

3. Bölüm

Bu bölümde, genel bir konuda diğerlerinden daha uzun bir metin verilecektir. Kullanılan metinler, şirket el kitaplarından, resmi belgelerden, kitaplardan ya da gazetelerden alınan özgün metinlerdir. 

Soru Türleri

Çok seçmeli, bilgi tanımlama, yazarın düşüncelerini/iddialarını tanımlama, bilgi eşleştirme, başlık eşleştirme, özellik eşleştirme, cümle sonlarını eşleştirme, cümle tamamlama, özet tamamlama, not tamamlama, tablo tamamlama, akış grafiği tamamlama, diyagram sınıflandırma, kısa yanıtlar olmak üzere pek çok soru çeşidi kullanılmıştır.

Puanlama

Her doğru yanıta 1 puan verilir. 40 üzerinden verilecek olan puanlar IELTS 9 Puan Ölçeğine dönüştürülür. Ortalama puan, tam puan ya da yarım puan şeklinde verilir.

 

Genel Eğitim Yazma Sınavı 60 dakikadır.

150 ve 250 sözcük kullanılması gereken iki görev vardır.

1. Görev

Görevde, size bir durum sunulacak ve konu ile ilgili olarak bilgi talep etmeniz ya da durumu açıklamanız gereken bir mektup yazmanız istenecektir.

2. Görev

Görevde, bir düşünce, tartışma konusu ya da bir problem hakkında makale yazmanız istenecektir.

 

Konuşma Sınavı

Konuşma Sınavında, yetkili bir Denetmen ile karşılıklı bir konuşma yapacaksınız. Bu konuşma gerçek hayatta geçebilecek bir konuşmaya mümkün olduğunca benzerdir.

Konuşma sınavı 3 bölümden oluşur ve 11-14 dakika sürer.

1. Bölüm

Bu bölümde eviniz, aileniz, işiniz, eğitiminiz ve ilgi alanlarınız gibi genel konularda sorulacak sorulara yanıt vermeniz istenecektir. Bu karşılıklı konuşma 4 ya da 5 dakika sürer.

2. Bölüm

Bu bölümde size belirli bir konuda konuşmanızın istendiği yazılı bir yönlendirme kartı verilecektir. Verilen konu ile ilgili iki dakika konuşmadan önce size bir dakika hazırlanma süresi tanınacaktır. Ardından denetmen size sınav bitmeden önce aynı konu ile ilgili bir ya da iki soru daha soracaktır.

3. Bölüm

Bu bölümde 2. bölümdeki konuya bağlı sorular sorulacaktır. Bu sorular size daha soyut konular ve fikirler hakkında konuşmanız için fırsat tanıyacaktır. Bu bölüm 4 ya da 5 dakika sürer.

Konuşma Sınavı hem IELTS Akademik hem de IELTS Genel Eğitim için aynıdır.

 



(850) 333 19 77
(530) 304 98 98
[email protected]

Kurslarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresinizi Gönderiniz.


2015 © Egitimbizde.com - Tüm Hakları Saklıdır.