Hemen Formu Doldurup Gönderin İstediğiniz Kursu Veren Firmalar Size Uygun Tekliflerini Sunsunlar.

Bale Eğitimi ve Bale Eğitiminin Faydaları

18.12.2015

Zor ve yorucu bir dans olan balenin uzun yolunda öncelikle sabır ve sevgi gerekir. Bale nedir? Balenin yararları nelerdir? Diye merak ediyorsanız eğer şunları öncelikle bilmelisiniz. Erken yaşta başlanılması tavsiye edilen balenin fiziksel ve ruhsal birçok yararı vardır. Zamanla görülen olumlu etkileri ve elde edilecek başarılar ile kişinin yaptığı dansa duyduğu saygı ve sanata olan ilgisi artacaktır.

Bale Eğitiminin Faydaları

Küçük yaştaki bireylerde daha çok faydasını görebileceğimiz bale yapmanın belli başlı yararlarını sıralayacak olursak:

  •  Omurilik ve iskelet yapısını geliştirir.
  •  Sağlıklı ve zinde büyümeyi sağlar.
  •  Çocuğun kendini ve vücudunu tanımasını sağlar.
  •  Müzik bilgisinin ve kulağının gelişmesini sağlar.
  •  Özgüven duygusunu geliştirir.
  •  Esnek bir vücut yapısının oluşturur.
  •  Duruşu düzeltir ve dik durmayı sağlar.
  •  Eğlendirerek öğretir.
  •  Grup halinde çalışmayı ekip olmayı öğretir.
  •  Planlı ve programlı bir yaşam biçimi oluşturur..
  •  Kilo almayı engelleyici figürleri olduğundan vücudu şekillendirir.

Parmak Ucunda Durma Teknikleri

Zayıf ayak kasları dengeyi çabuk bozar. Bu hareketi yapmak istiyorsak ayak kaslarımızın güçlü olması gerek. Point egzersizleri çok önemlidir. Pointteki ilk egzersizlerden olan röleve hareketlerinde pliyesiz çıkarken dizler çok gergindir, ayağın altındaki kasları iyice sıkarak dizleri gererek yavaş half pointten yukarı doğru yükseliriz. Son noktada ayakları iyice gereriz, dizleri iyice sıkı tutarız ve dengede olabileceğimiz bir pozisyonda dururuz. Bedeni sıkı bir şekilde tutarız. Beyin ve bacağın içindeki kasları kullanarak yavaşça half pointten topuklarımızı yere basarız. Bu tekrarlanarak yapılan bir harekettir. Rölevelere gergin dizle çıkabileceğimiz gibi pliye yaparak ve hafif zıplama pozisyonu gibi yukarı çekerek de yapabiliriz. Yine bunu yaparken de sağlam bir şekilde yere basarız, ayağı gererek sıkı bir şekilde yukarı yükseliriz, bedeni bütün vücudu kolları çok sıkı trak yaparız.

Bale Okulu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarla diyalog kurabilen ve onların sorunlarıyla ilgilenen profesyonel kişileri tercih edin.  Eğitmeni şansa bırakmak çok büyük bir risktir. Çocuğunuzun hareketlerini gözlemleyin. Değerlendirin. Uzman öğretmenlerin verdiği bale, üstün bir sanat zevki geliştirmenin yanında çocuğun sosyal ve fiziksel gelişimine de fayda sağlayacaktır.

 

Bale Okulu seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar;

  • Eğitimin en önemli parçası kayıtsız şartsız öğretmenlerdir. Derse girecek öğretmenin diplomasını mutlaka görmeyi talep ediniz. Belge bale ile ilgili mi yoksa genel bir belge mi sorunuz. Diploma mı yoksa yalnızca sertifika mı olduğu konusunda bilgi isteyiniz. Kurumun M.E.B onaylı olması önemli. Ya da M.E.B konservatuarı denkliği olmalı. Onaylı olması daha periyodik denetlendiğinin göstergesidir.
  • Eğitim kurumuna ulaşım çok önemli bir faktör. Yakın olması avantaj, uzak olması devamsızlık nedeni olacaktır. Eğitim garantisi de çok önemli bu konuda da bilgi isteyiniz. Birçok kurum devamsızlığı olmayan ama başarısız olan öğrencilere tekrar ücretsiz eğitim vermektedir.
  • Eğitmenin sahne tecrübesi olması da tercih sebebi olmalı. En az 5 yıl üst seviye bale sanatçılığı yapmak ya da uluslararası deneyimi olan bir eğitmen sizi daha kısa zamanda başarıya ulaştıracaktır. RAD, Vaganova ve Cecchetti Metodları profesyonellik göstergesidir. Dünya’da bu metotlara sahip çok az dans okulu vardır.
  • Mezunlarının sonraki dönemlerindeki başarısını ve çalışmalarını inceleyiniz. Bazı okullar yalnızca hobi amaçlı da kurulabiliyor. Ödüllü profesyonel bale sanatçıları yetiştirmek gibi amaçları olmalı. Vizyonları ve misyonlarını öğreniniz. Sizden önce eğitim almaya başlamış kişilerle iletişim kurup bilgi alınız.
  • Yabancı asıllı diplomaların YÖK denklik belgesi mutlaka olmalı. Yabancı öğretmenlerinizin klasik bale yapıp yapmadığına dair kaynak istemelisiniz.



(850) 333 19 77
(530) 304 98 98
[email protected]

Kurslarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresinizi Gönderiniz.


2015 © Egitimbizde.com - Tüm Hakları Saklıdır.