Bale kursu fiyatları ne kadar?
Ortalama 250 TL'dir. Ancak bu fiyat; toplam ders süresine, ödeme şekline, kursun bulunduğu il ve ilçeye, kurs günlerine, kursiyer sayısına göre 150 ile 400 TL arasında değişmektedir.
Bale kursuna kimler katılabilir?
Kursa katılmak için öncelikli olarak beden formunuzu bu dansa adapte edebilmeniz gerekmektedir. Özellikle çocukların vücut yapısı esnemeye daha müsait olmasından dolayı öğrenim süreçleri de daha hızlı gelişmektedir.
Yetişkinler de bale kursuna katılabilmektedir. Ancak dansı öğrenme süreleri zaman alabilmektedir. Bale kursuna katılmak için bu dansı gerçekleştirmeye hevesli olmak öncelikli etmenlerden biri olarak bilinmektedir.
Bale eğitiminin çocuğuma faydaları nelerdir?
Çocukların dikkatini yoğunlaştırır, hızlı düşünerek çabuk karar vermelerini sağlar.
Çocukların duruş ve yürüyüşlerini düzenler, içe basma ve düztabanlık gibi ortopedik rahatsızlıkları ortadan kaldırır.
Çocukların hayal gücünü, estetik anlayışını ve yaratıcılık yeteneğini güçlendirir.
Koordinasyon becerisini geliştirir.
Çocukların yürüyüş ve duruşlarını düzenleyerek estetik bir görünüme kavuşmalarını sağlar.
Zamanı iyi kullanmalarını öğreterek, disiplinli çalışma becerilerini arttırır.
Bale kursunun belirli bir yaş sınırı var mı?
Var olan görüşe ve eğitmenlerin tavsiyelerine göre bale’ye başlama yaşı kız veya erkek çocuklar için 4 – 11 olmalıdır. Ama bebek balesi adı verilen sınıflarda 3 – 3.5 yaşında öğrenciler de kabul edilmekte onlara özel temel eğitimleri verilmektedir. En ideal başlama yaşı yine de 4-11 yaş aralığıdır. Ancak bu yaş aralığından sonra da öğrenmek isteyenler, merakı olanlar, aldıkları dans derslerine faydalı olacağını düşünenler de kurslara ve okullara başvurabilirler. Yetişkinler için de bale çalışmaları yapılmaktadır. Yetişkinler de yaş sınırlaması yoktur. Vücudu esnetmek, kuvvetlendirmek, dik bir duruş, dengeli beslenme alışkanlığı ve vücut koordinasyonu artırmak isteyenler için veya çalıştığı dans stiline katkıda bulunacağı düşünenler için de bu dans önerilmektedir.
Balede hangi kıyafetler tercih edilir?
Eğitim süresince kıyafet olarak vücudu saran, esnek kıyafetler tercih edilir. Erkeklerin dans kıyafeti tayt ve rahat bir T-shirt ile tamamlanmaktadır. Vücudun yeteri kadar esneyebilmesi için dansa başlamadan önce ısınma hareketlerine yer verilir. Bu esnada bacaklara tozluklar takılır.
Çocuklarda dans kıyafeti seçimi yapılırken genellikle pembe tonlarında kabarık eteklere, puantiye detaylarına ve vücudu saran çoraplara öncelik tanınabilmektedir.
Yetişkinler kıyafet seçiminde dönemsel tasarımları tercih edebildiği gibi beyaz tonlarda elbiselerle de şık bir görünüm sergileyebilmektedir. Dansta giyilen ayakkabı, ayakların sıkı ve parmakların bitişik durmasını sağlar ayrıca parmakların kırılmasını önler. Ayakkabıyı giyerken ayakları korumak ve acımamasını sağlamak amacıyla uçluklar da giyilmektedir.
Tercihe göre dans öncesinde ayak parmakları yara bandı ile sarılabilmektedir. Isınma hareketleri öncesi vücudu zorlayacak hareketler yapmaya çalışmak sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu nedenle kıyafetler balerin ve baletler için büyük bir önem taşımaktadır.