Horon kursu fiyatları nedir?
Zeybek gibi geleneksel ve popüler bir Türk halk dansıdır ve birçok dans kursunda Horon dersleri grup halinde verilmektedir. Ayrıca istenirse özel horon dersleri de verilmektedir. Horon dersi ücretleri 110 TL ile 210 TL arasında değişmektedir. Terapi amacıyla da yapılan bu dansın kalabalık ekiplerden oluştuğu bilinmektedir.
Karadeniz kıyılarının popüler halk dansı horon erkekler ve kadınlar tarafından gruplar halinde yapılan bir danstır. Bıçak ve hançer horonları iki karşıt tarafla yapılmaktadır. Canlı ve süratli bir dans olan horona kemençe eşlik etmektedir. Genellikle neşeli bir parçayla yapılan horonda yörelere özgü farklı figürler bulunabilmektedir. Bu figürleri gerçekleştirirken horon başının komutlarından faydalanılmaktadır.
Horon kursunun süresi ne?
Horon kursu fiyatları, çalışma programlarının süresine göre hazırlanmaktadır. Bu süre bazen 1,5 ay ile 2 ay arasında değişebildiği gibi bazen 3 ay ile 4 ay arasında farklılık gösterebilmektedir. Horon kursunun süresi yetenekleriniz ve kişisel çalışma gayretinizle de doğru orantılıdır. Kendini bu alanda geliştirmek isteyen ve horon dansını öğrenmeyi hedefleyen herkes kursların çalışma programlarına dâhil olarak bu süreci minimum zaman dilimine indirebilmektedir.
Horon kursuna kimler katılabilir?
Horon kursuna katılmak için belirtilen herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Kendini geliştirmek isteyen ve horon dansını öğrenmeyi hedefleyen herkes kurslara katılım gerçekleştirebilmektedir.
Özellikle Karadenizlilerin ama aslında tüm Türklerin bilmesi gereken tamamıyla biz Türklere özel danslardan biri olan horonu öğrenmek olmazsa olmazımızdır.
Horon dansı nasıl yapılır?
Oyuncu sayısı 2-8 arasında değişebilir. “Kılıç horonu”, “bıçak horonu” gibi oyunlar iki kişiyle oynanır. Şenliklerde çok sayıda insanın uzun bir dizi oluşturarak oynadığı da olur.
Dizi oluştururken halay ve barda olduğu gibi omuzdan tutulmaz. İki kişiyle oynananlarda ise el ele tutuşmak söz konusu değildir. Oyun sırasında vücudun ustalıkla titretilmesi, diz kırma, sağa sola açılma, öne eğilirken ellerin aşağı indirilmesi, ellerin yukarı kaldırılması, tepinerek, çömelerek, yürüyerek yapılan hareketler horonların belli başlı figürleridir.
Horon dansını öğrenebilir miyim?
Horon dansı, Oldukça hareketli hızlı adımlıdır. Dünyadaki en hareketli danslardan biridir ama bir Türk dansı olduğu için Türk’ten daha iyi kimse yapamaz. Öğrenme aşamasında da en rahat ve iyi öğrenecek bu kana sahip biz Türkleriz. Değil mi? 3-4 aylık iyi bir horon dersi eğitimi ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Horon dansından ne tür kıyafetler giyilebilir?
Genellikle gösteriye çıkacak grupların Laz kıyafeti adı verilen yelek, gömlek, şalvar, çizme gibi parçalardan oluşan tasarımlara öncelik tanıdığı bilinmektedir. Kuşak ve kemer detayı ile tamamlanan dansın kıyafeti kaytan ve boncuk ile hareketlendirilmektedir.
Köstek ve muska gibi aksesuarların da önem taşıdığı kıyafetler oynandığı bölgeye göre ufak değişiklikler içerebilmektedir. Bazı yerlerde köy insanı temsil eden kıyafetler de tercih edilebilmektedir. Yeleğin üzerinde yer alan süslemeler dansa farklı bir hava katmaktadır.
Horon dans kursu videoları