Kemençe kursu fiyatları ne kadar?
Kemençe kursu fiyatları ortalama 160 TL'dir. Ancak bu fiyat; toplam ders süresine, ödeme şekline, kursun bulunduğu il ve ilçeye, kurs günlerine, kursiyer sayısına göre 110 ile 210 TL arasında değişmektedir.
Kemençe zor bir enstrüman mıdır?
Her enstrümanın kendine has zorlukları olduğu göz önüne alındığında kemençenin de bazı zorlukları bulunmaktadır. Kemençe kursunda alacağınız eğitim temel çalışma programları, yay tutuş ve vuruş çalışmaları, parmak egzersizleri gibi kapsamlı bir süreçten oluşmaktadır.
Bu süreci başarıyla tamamlamak istiyorsanız enstrüman hakimiyetinizi güçlendirecek eğitimlere yönelmeli ve kemençe kursuna katılmalısınız. Kursta başlangıç sürecinden bitiş sürecine kadar var olmanız halinde eğitiminizi başarıyla tamamlayabileceksiniz.
Kemençe kursunun süresi nedir?
Kemençe kursunda alacağınız eğitimin süresi minimum 1 aydan başlamakta olup 2 ile 3 ay arasında değişmektedir. Ancak pek çok katılımcı eğitimini 1 ayda tamamlayarak parça icra edebilecek düzeye ulaşabilmektedir.
Kemençe kursunun süresi eğitmenlerinizin hazırladığı çalışma programlarının içeriğiyle de doğru orantılıdır. Bu programlarda yer alan dersler eğitimin süresini belirleyen temel unsurlardan biridir. Ancak siz de bu süreç içerisinde kurslara düzenli katılım gerçekleştirmeli ve gayretli olmalısınız. Eğitimin süresi 1 saat ile 2 saat arasında değişmektedir.
Kemençe kursu kaç saat sürer?
Ortalama ders süresi haftada 2 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programına ve kurs günlerine (hafta içi / hafta sonu) bağlı olarak değişiklik gösterir.
Kemençe kursuna kimler katılabilir?
Kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş aralığı veya müzikal deneyim bulunmamaktadır.
Kemençeye sahip olan herkes kurslarda eğitim görebilmektedir. Enstrüman seçiminde bu alanda profesyonelleşme başarısı göstermiş müzisyenlerden de yardım alabileceğiniz gibi eğitmenlerinizin sizler için uygun gördüğü modellerle kendinizi geliştirebileceğinizi unutmamalısınız.
Kemençe nasıl bir enstrümandır?
Kemençe, biri Osmanlı Müziğinde, diğeri Karadeniz yöresi halk müziğinde kullanılan iki ayrı yaylı çalgının ortak adıdır. Bunlardan ilki için yirminci yüzyılın ortalarına kadar kullanılan "armudî kemençe", "fasıl kemençesi" gibi adlar, artık yerini "klasik kemençe" adına bırakmış gibi görünmektedir. Bir halk çalgısı olan ikincisi ise, "Karadeniz kemençesi" olarak anılır.