Perküsyon kursu fiyatları ne kadar?
Perküsyon kursu fiyatları ortalama 250 TL'dir. Ancak bu fiyat; toplam ders süresine, ödeme şekline, kursun bulunduğu il ve ilçeye, kurs günlerine, kursiyer sayısına göre 200 ile 300 TL arasında değişmektedir.
Perküsyon kursu kaç saat sürer?
Ortalama ders süresi 1,5 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programına ve kurs günlerine (hafta içi / hafta sonu) bağlı olarak değişiklik gösterir.
Perküsyon ya da vurmalı çalgılar, müzikte ritim yapısı kurulmak için kullanılır. Vurmalı çalgıdır. Ritim, eski Yunanca da ‘akış’ anlamına gelmektedir. Değişen uzunlu ve vuruşların ortaya çıkardığı ses bütünlükleri ve serileri ritimleri oluşturur. Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir. Üzerine elle veya başka bir cisimle vurularak, çalkalayarak, sürtülerek veya ovularak ses elde edilen her obje vurmalı çalgıdır.
Perküsyon kurslarına kimler katılabilir?
Bu kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte çocuklar için ritim atölyelerinde hazırlanan çalışma programları geçerli olabilmektedir.
Perküsyon kursunda verilen ritim türlerine yönelik eğitimler birliktelik duygusunu güçlendirmekle birlikte iş hayatının ve özel yaşamın stresinden uzaklaşmanıza zemin hazırlamaktadır.
Kursa katılım sırasında enstrüman ihtiyacınız bulunmamaktadır ancak kendi enstrümanınızla da bu sürece dahil olabilir veya tek bir enstrümana yönelik eğitimler de alabilirsiniz.
Perküsyon kursunda çalışmalar eğitmenlerinizin belirlediği programlar dahilinde gerçekleşmekte olup kursa katılmak için aranan özel bir kriter bulunmamaktadır.
Perküsyon kursunun süresi ne?
Perküsyon kursunda öğreneceğiniz enstrümanlar kısa ve uzun süreçlerde bilgilerinizi pekiştirmek üzerine gerçekleştirilmektedir. Belirli bir seviyeye ulaşan kurs katılımcıları kendilerini geliştirmek için perküsyon kurslarının programlarına dahil olabilirken yalnızca hobi amacıyla kurslara katılan müzik tutkunları da bulunmaktadır.
Perküsyon hangi müzik türlerinde kullanılır?
Vurmalı çalgılar genel olarak bir müzik parçasında ritmi belirler. Fakat vurmalı çalgılar aynı zamanda melodiyi de icra edebilirler. Vurmalı çalgılar orkestra içinde vazgeçilmez bir role sahiptir. Askeri müziklerde vurmalı çalgılar askerlerin hareketlerinin belirleyicisi olmuşlardır. Klasik müzikte Haydn ve Mozart ile beraber en az bir timpani bölümünü içermeyen bir parça bulunmamaktadır. Caz müzikte de vurmalı çalgıların rolü çok önemlidir. Cazın alt dallarından birçoğu vurmalı çalgıların farklı ritimlerine göre adlandırılır. Popüler müzikte de vurmalı çalgıların önemi artarak devam etmiştir. Tüm bir hip hop fenomeni vurmalı çalgılar üzerine kurulmuştur. Rock müzik icra eden gruplarda davul setleri sahnenin ortasında bulunur. Vurmalı çalgıların ürettiği seslerin çekiciliği ve vazgeçilmezliği, insanlık tarihinin insan sesinden sonra en eskisi olan, bu müzik enstrümanlarını hâlâ göz önünde kılar.
Perküsyon kursu videoları