Hemen Formu Doldurup Gönderin İstediğiniz Kursu Veren Firmalar Size Uygun Tekliflerini Sunsunlar.

Darbuka Kursu, Kurs Fiyatları ve Darbuka Kursları Hakkında Merak Ettikleriniz

Darbuka Kursu Bulamadık.
Formu Doldurun En Kısa Sürede Size En Yakın Kursu Bildirelim

Darbuka kursu fiyatları nedir?

Darbuka kursu fiyatları ortalama 90 TL'dir. Ancak bu fiyat; toplam ders süresine, ödeme şekline, kursun bulunduğu il ve ilçeye, kurs günlerine, kursiyer sayısına göre 60 ile 160 TL arasında değişmektedir.

Darbuka kursu kaç saat sürer?

Ortalama ders süresi 1,5 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programına ve kurs günlerine (hafta içi / hafta sonu) bağlı olarak değişiklik gösterir.

Darbuka nasıl çalınır?

İlk ses, ritmin temelini sağlar ve aletin ortasına vurularak sağlanır, ikinci ses daha çok süsleme ve doğaçlama için kullanılır. Darbuka aynı zamanda düğün nişan sünnet düğünlerinde kullanılan bir tür vurmalı çalgıdır.

Darbuka nasıl bir müzik aletidir?

Önceleri pişmiş toprak kullanılarak üretilen bu vurmalı çalgı, giderek sırsız toprağın yanı sıra bakır, alüminyum, çeşitli metal alaşımlar, alçı, porselen, ağaç ve cam elyaf vb. gibi malzemeler kullanılarak da yapılmıştır.

Genellikle bir tarafı geniş, diğer tarafı dar bir boru görünümündeki çalgıda, hayvan derisi ve son zamanlarda ise çoğunlukla sentetik deri kullanılmaktadır.

Darbuka çalmak zor mudur?

Bir vurmalı enstrüman olması sebebiyle darbukanın orkestra içindeki önemi son derece büyük.

Özellikle Doğu müziğinin temel ritim enstrümanlarından biri olarak, icra sırasında hata yapmaması gereken bir çalgı. Orkestradaki tüm enstrümanların hatalarının telafisi mümkünken darbuka gibi ritim sazlarının yapacağı hatalar tüm orkestranın aksamasıyla sonuçlanır. Darbuka çalmaya başlamak bu sorumluluk bilincini taşıyarak gerekli çalışmaları yapmayı gerektirir. Bu yüzden metronom kullanarak yapacağınız düzenli egzersizler size büyük fayda sağlayacak.

Darbuka satın alınırken neye dikkat etmeliyim?

Satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, enstrümanın sizi kendine çekmesi. Darbuka basit görünümüne karşın yapımında son derece önemli bir işçilik barındırır. Ancak yine de başlangıç seviyesinde, bir piyano gibi tek başına seçmenin imkânsız olmadığı bir çalgı. Darbukanın sesini seviyorsanız, darbukaya vurduğunuzda gelen sesin güzel olup olmadığına tek başınıza karar vermeniz mümkün. Bunun yanında darbukanın boyutu ve ergonomisi de önemli bir husus.

Enstrümanı bacağınıza oturtup çalma pozisyonu aldığınızda sizi yormayacak bir ergonomiye sahip olması önemli.

Dahası ellerinizin büyüklüğü doğrultusunda boyutuna göre de darbuka önerisi almanız yerinde olacaktır.

Darbuka nasıl tutulur?

Darbuka hangi elinizi kullandığınıza göre sağ veya sol bacağınızın üzerine yerleştirilir (Sağ elinizi kullanıyorsanız darbuka sol bacağınızda olmalı).

Enstrümanın ince beli sizin yan bel boşluğunuza oturacak şekilde ve darbuka dengelenerek koyulmalıdır. Çünkü çalım sırasında kimi zaman iki elinizin de havada olmasını gerektiren ritimler olabilir. Böyle bir durumda darbuka dengesini kaybetmeden kolaylıkla bacağınızın üzerinde durabilmeli. Bu duruma sol el darbukanın üstünden kasnak kısmına hâkim bir şekilde enstrümana yerleştirilir.

Daha özgür bir durumda olan sağ el ise derinin tüm noktalarına hâkimdir. Nitekim bu durum, sağ elin “düm” sol elinse “tek” seslerini çıkarmasını sağlar.

Darbuka kursu videoları

Darbuka Kursu Hakkında Yorum Bırakın

Yorum Yaz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


(850) 333 19 77
(530) 304 98 98
[email protected]

Kurslarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresinizi Gönderiniz.

 
 
2015 © Egitimbizde.com - Tüm Hakları Saklıdır.