Tiyatro kursu fiyatları ne kadar?
Tiyatro kursu fiyatları aylık ortalama 180 TL ile 270 TL arasında değişmektedir. Programın içeriğine ve kursa katılacağınız il-ilçe farklılıklarına göre belirlenen kurs fiyatları öğrenciler için indirimlerden oluşabilmektedir.
Tiyatro kursunun süresi nedir?
Temel amacı öğrenci yetiştirmek olan tiyatro kurslarının süresi, programın içeriğine göre farklılık göstermektedir. 2 ay ile 5 ay arasında değişen kurs sürelerini belirleyen en önemli faktör verilecek eğitimin kapsamıdır. Bireysel ve grup çalışmalarının yapıldığı tiyatro kursunda, teorik eğitimler kadar uygulamalı eğitimler de önemli bir yer tutar. Hafta içi ya da hafta sonu açılan kurslarda kendiniz ya da çocuğunuz için en uygun saati seçebilirsiniz.
Tiyatro kursunda neler öğreneceğim?
Teorik ve uygulamalı eğitimlerin bir arada yürütüldüğü tiyatro kurslarında tiyatronun ortaya çıkışı, dönemleri, türleri gibi teorik konuların yanı sıra, temel oyunculuk, doğaçlama, jest- mimik kullanımı, diksiyon gibi uygulamalı derslerde işlenir. Sadece oyunculuk derslerinin verildiği tiyatroların yanı sıra sahne dekoru, ses-ışık sistemleri, dramaturji gibi eğitimlerin yer aldığı tiyatro kursları da mevcuttur.
Tiyatro kursuna kimler katılabilir?
Tiyatroya ilgi duyan, amatörce ya da profesyonelce oyunculuk yapmak isteyen, bu alanda yeteneğini keşfetmek ve geliştirmek isteyen herkes tiyatro kurslarına katılabilir. Ayrıca konservatuar ya da güzel sanatlar fakültesinde oyunculuk eğitimi almak isteyenler kurslara katılarak yetenek sınavlarında kendilerine faydalı olacak altyapı oluşturabilirler.
Tiyatro sanatı neden önemlidir?
En yaygın tanımıyla tiyatro; 'İnsanı, insana, insanla insanca anlatma sanatıdır'. Çok eski dönemlerde ilkel insanların doğa olaylarını anlatabilme çabalarıyla ortaya çıkan tiyatro günümüzde insanın kendisini ve çevresini anlamak ve anlatmak için kullandığı bir sanat dalı haline gelmiştir.
Tiyatro, kişisel ve toplumsal yaşamımızda bize büyük katkılar sağlar. Kamu bilinci oluşturulmasında büyük önem taşıyan tiyatro sanatı; toplumsal yaşam içerisinde sorumluluklarımızın bilincine varmamızı, sorunlara tarafsız yaklaşmamızı ve sosyal konulara yönelik duyarlılığımızı arttırır. Bunun yanı sıra; düşüncelerimizi daha kolay ifade edebilmemize, düşüncelerimizi harekete geçirmemize, sanatın diğer dalları ile ilgilenmemize ve estetik algımızın gelişmesine katkı sağlar.
Özellikle çocukların; özgüvenli, çevresine duyarlı ve sanata ilgili bireyler olmasında etkin rol oynar.